Kinesitherapie

Een tegenslag of blessure komt altijd ongelegen, maar samen met jou trachten we het probleem op te lossen en in de toekomst klachtenvrij te blijven. Hierbij gebruiken we manuele technieken, dry needling maar vooral oefentherapie. Zo kan jij binnenkort opnieuw de doelen realiseren die je voor ogen had!

Waarom kinesitherapie?

REVALIDATIE


Omwille van zeer uiteenlopende oorzaken kunnen letsels of pijn ervoor zorgen dat je niet meer functioneert zoals het hoort. Een grondige aanpak is daarom ook nodig. We starten vanuit het principe: "Iedereen is uniek, de revalidatie dus ook!". Bij deze individuele aanpak houden we niet alleen rekening met het heden maar ook het verleden. Een degelijke anamnese (vragenstelling) vindt plaats tijdens de allereerste sessie. Hierbij overlopen we belangrijke zaken en zullen we samen het traject en de doelen doorlopen, maar vooral samen beslissen. Onze filosofie bestaat uit actieve revalidatie, waarin de patiënt centraal staat en zelf een grote rol vervult in zijn/haar revalidatieproces. 

PREVENTIE


Geen blessure? Geen probleem, ook zonder blessure begeleiden we jou richting (nog betere) prestaties! Dit doen we door middel van screening, waarbij we op zoek gaan naar de zwakke schakels in jouw systeem. Op basis van die resultaten wordt een geavanceerd & geïndividualiseerd sportspecifiek oefenschema uitgewerkt dat jou helpt je doelen te bereiken met een minimaal risico op (overbelastings)blessures. 


Na een blessure? Dan trachten we niet enkel terug de dingen te doen die je voorheen kon. Tijdens de revalidatie zullen we alvast preventief werken zodat jij, in de mate van het mogelijke, dezelfde of andere blessures kan voorkomen.

Onze aanpak

Het grote voordeel van een actieve revalidatie vindt men in de lange termijneffecten die verworven worden doorheen het revalidatieproces. Door het actief oefenen leert u uw lichaam beter kennen, bent u minder therapeut-afhankelijk en krijgt u inzicht in de herstelprocessen. Actieve oefensessies duren ook langer dan de traditionele behandelingen waardoor uw functies sneller herwonnen worden en u bijgevolg sneller herstelt

Voor meer info kan je gerust een kijkje nemen in het topic REVOLTM Studios of op onze Instagram/Facebook-pagina. 

Diensten

Algemene kinesitherapie

Hierbij wordt de focus gelegd op aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals spierblessures, peesletsels, gewrichtsklachten, overbelastingsletsels, traumatische letsels,...

Maar ook op revalidatie na orthopedische ingreep zoals knie- en heupprotheses, rugoperaties, kruisbanden, meniscusletsel, .... Dergelijke revalidatie vangt best zo snel mogelijk aan om optimaal resultaat te garanderen! 

Sportkinesitherapie 

Binnen de sportrevalidatie gelden de principes van algemene kinesitherapie met de toevoeging van een sportspecifieke context. De focus ligt op het behandelen van sportblessures en anderzijds op het voorkomen (preventie) ervan, waarbij we toewerken naar jouw sportieve doelen. Het is uitermate belangrijk om het lichaam voldoende aan te sterken i.f.v de latere intensieve sportprikkels tijdens training en eventueel ook wedstrijden.

FIRE

Dry Needling

Als spieren verkeerd functioneren kunnen er pijnpunten ontstaan. Dit zijn de zogenaamde triggerpunten. Deze triggerpunten kunnen via

myofasciale therapie behandeld worden.

Ze worden aangeprikt met een accupunctuurnaald. Dit noemen we ook dryneedling, d.w.z. een spier prikken met een naald zonder vloeistof in te spuiten.  Op deze manier zal de spier zich ontspannen en zal de circulatie op die plaats gestimuleerd worden.

Taping

Sporttape - Kinesiotape - Dynamic Tape


Taping is het aanleggen van een strook zelfklevende tape op het lichaam. De tape kan verschillende functies hebben en kan naast de behandeling een aanvulling zijn om uw lichaam te ondersteunen. In functie van het onderliggend probleem zal de kinesitherapeut bepalen welke tape het best wanneer gebruikt wordt. 

Wat kan onze kinesitherapeut in Dworp voor u betekenen?

Laat uw klacht of probleem niet verder aanslepen en uw plannen beletten! Maak snel een afspraak en wij kijken in Dworp waarmee we u verder kunnen helpen!