Hello world

Waarom bikefitting?


Nooit eerder was het aantal mensen dat met de fiets rijdt zo hoog! Het is niet enkel meer de wielrenner die tegenwoordig vele uren in het zadel doorbrengt, maar ook de doorsnee persoon. Hoe meer uren in het zadel, hoe belangrijker een goede fietspositie dan ook wordt. De gedachte dat een pijnlijk zitvlak, pijn aan de rug en/of schouders, slapende handen en/of tenen,... bij het fietsen horen is een belangrijke misvatting. Via een bikefit of fietspositionering zorgen we voor een correcte afstelling van de fiets in functie van het lichaam. Ieder individu is uniek en de fietspositie daarom ook! 


Voor een renner/renster of de sportievere amateur speelt naast het comfort ook nog een ander aspect, de aerodynamica! Bij REVOLTM kan je terecht voor een gedetailleerde bikefitting van zowel mountainbike, racefiets als tijdrit- /triatlonfiets. Als kinesitherapeut werken wij vanuit een wetenschappelijke achtergond omtrent het menselijk lichaam, die we omzetten in een correcte fietspostionering i.f.v de lichaamseigenschappen van elk individu! 

EEN IMPRESSIE

"Vele mensen geven heel wat geld uit aan prachtig en professioneel materiaal. Haal dan ook maximaal plezier uit je aankopen en vermijd klachten die te wijten zijn aan een slechte positionering op de fiets!"

Stappenplan

INTAKE & LICHAAMSSCREENING

Wij luisteren naar jouw eventuele klachten, maar ook naar de verwachtingen van de bikefit, het volledige verhaal telt. Nadien gaan we over tot de lichaamsscreening, hierbij kijken we naar o.a de mobilteit van de heupen, stijfheid van de spieren,... Op deze wijze krijgen we een globaal beeld van uw lichaam.

OPMETING & ANAYLSE HUIDIGE POSITIE

De huidige fietsafstelling wordt in kaart gebracht. Nadien stapt de atleet op de fiets en wordt een analyse gemaakt van de dynamische fietspositie. Niets wordt over het hoofd gezien. Positie van de rug, heupen, schouders, voeten,... komen allen aan bod! 

AFSTELLING SCHOENPLAATJES & FIETSPOSITIE

Na de analyse van de huidige positie beginnen we met het belangrijkste: de afstelling van de schoenplaatjes + analyse via drukmeting van de voet. Nadien volgt een correctie van de zadelpositie; breedte, drop en reikwijdte van het stuur en eventueel ook de lengte en hoek van de stuurpen. Voor een correcte positionering maken we gebruik van digitale meetapparatuur om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de positie op de fiets. 

FEEDBACK & (HER)EVALUATIE

Na het afstellen van de perfecte positie overlopen we nogmaals de veranderde items. Na 4-6 weken volgt een balans over eventueel extra noodzakelijke kleine aanpassingen. 

MODULES & INFO

BIKEFIT PRO

SCREENING LICHAAM - VIDEO-ANALYSE FIETSPOSITIE - AFSTELLEN SCHOENPLAATJES - VOET-ANALYSE - AFSTELLEN FIETSPOSITIE*Duur +- 3uur

BIKE PRO

FIETSOPMETING - AFSTELLEN SCHOENPLAATJES - AFSTELLEN 2e FIETS - ...NEW BIKEFIT PRO

EEN BIKEFIT PRO (van de huidige fiets) - BEREKENEN FRAMEMAAT VOOR NIEUWE FIETS (max. 5 kaders) - AFSTELLING NIEUWE FIETS

WAT NEEM JE MEE?

- Fietskledij

- Warme kledij

- Nette (eigen) fiets

- Nette schoenen

- Schoenplaatjes (indien van toepassing)

- Drinken

- Handdoek


O ja, liefst iets gegeten hebben op voorhand! 

Hello world

NOG VRAGEN? AARZEL DAN NIET!

Maak hier uw afspraak!